תאונות דרכים
ברחבי המדינה מתרחשות כל יום תאונות דרכים שגורמות לעשרות אלפי נפגעים ומאות הרוגים בכל שנה במדינת ישראל.
חשוב לדעת כי אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי ללא קשר לשאלת האשם בתאונה !
לעו"ד ערן בקר ניסיון משפטי של כ-20 שנים בהצלחה בתביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים כנגד חברות הביטוח !
בכדי לברר מהן זכויותיכם התקשרו וקבעו שיחת ייעוץ או פגישה ללא עלות וללא התחייבות 04-9001056.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה - 1975 נחקק על מנת להסדיר את הפיצוי לאדם שנפגע בגופו באירוע המוגדר כ"תאונת דרכים" בחוק.
העיקרון המרכזי של החוק הינו אחריות מוחלטת, קרי כל נפגע בתאונת דרכים, בין אם הוא נוסע, נהג או הולך רגל, זכאי לפיצוי ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה.
על פי החוק, תאונת דרכים הנה מאורע שגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה.
באופן עקרוני ניתן לומר כי תאונה שארעה תוך כדי נסיעה ברכב, החניית הרכב, כניסה לרכב וירידה ממנו, נחשבת לתאונת דרכים וכך גם חלק ניכר מהמקרים שבהם נפגע אדם תוך כדי טיפול ברכב, פגיעה ממטען שהתנתק מרכב וכדומה.
תנאי נוסף לקיומה של תאונת דרכים הנו כי הרכב המעורב בתאונה הינו רכב מנועי כהגדרתו בחוק. בפועל חלק ניכר מכלי הרכב נופלים להגדרה זו, למעט חריגים כגון כסאות גלגלים.
הנטל לפצות את הנפגע מוטל על חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב שבו נהג או נסע הנפגע.
הולך רגל אשר נפגע, יתבע את חברת הביטוח של הרכב שפגע בו.
במידה ומדובר בתאונת פגע וברח או כאשר אין לרכב הפוגע ו/או המעורב ביטוח (בין אם הנפגע הינו הולך רגל או נוסע ברכב) הוא יכול להיות זכאי לפיצוי מאת "קרנית" - שהינה קרן שתפקידה לפצות נפגע הזכאי לפיצויים לפי חוק, שאין לו אפשרות לתבוע את חברת הביטוח.
כדי לקבוע את גובה הפיצוי, ממנה ביהמ"ש בתביעות אלה, מומחים רפואיים מטעמו, אשר קובעים האם לנפגע נותרה נכות בגין התאונה ומה שיעורה, וגובה הפיצוי מחושב בהתאם לדרגת הנכות שנקבעה ולנתוניו האישיים של התובע – הנפגע.
באופן טבעי, ככל שפגיעת התובע חמורה וקשה יותר ואחוזי נכותו גבוהים יותר - סכום הפיצוי גבוה יותר.
התובע, שנאלץ להתמודד עם הטראומה הנפשית והפיזית של התאונה, אינו יכול לגייס בכוחות עצמו את האנרגיה והידע הדרושים להתמודדות מייגעת ומסובכת עם חברות הביטוח וההליכים השונים העומדים לזכות הנפגע למימוש זכויותיו, הואיל והפרוצדורה, כמו גם, המהות, הינם מורכבים.
מכאן החשיבות הרבה בקבלת סיוע מעורך דין המתמחה בתחום לצורך קבלת הפיצויים. שכר הטרחה בתביעות עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוגדר בחוק, והוא נע בין 8% ל 13% מהפיצוי המושג ללקוח בסיום התיק, נגבה רק במקרה של זכייה. לחילופין ניתן להסכים על שכ"ט קבוע מראש ולא מותנה באחוזים מהזכיה בתיק.
הנחיות חשובות לנפגעי תאונות דרכים:
-
יש לקבל אישור ממשטרת ישראל על תאונת דרכים.
-
יש לשמור העתק מכל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים של תאונת דרכים - דו"ח ביקור בחדר מיון, סיכומי מחלה, תעודות אי כושר מרופא משפחה וכיוצ"ב.
-
יש לשמור ולתעד הוצאות כספיות עקב תאונת דרכים: קבלות בגין נסיעה במוניות, רכישת תרופות וכיוצ"ב.
-
המלצתנו הינה לא להסכים להיפגש עם חוקר מטעם חברת הביטוח בטרם היוועצות של הנפגע עם עו"ד מטעמו.
אם נפגעת בתאונת דרכים, אתה מוזמן לפנות לפגישת ייעוץ ראשוני במשרדנו, ללא עלות, על מנת שנוכל להעריך את מלוא הזכויות העומדות בפניך ונוכל לפעול בהתאם.