ביטוח לאומי - תאונות עבודה
ברחבי המדינה מתרחשות כל יום תאונות עבודה שגורמות לא פעם לנזקים בלתי הפיכים, לנכות או מוות.
למשרדנו ניסיון עשיר ומוכח בייצוג נפגעי תאונות עבודה כנגד המוסד לביטוח לאומי בכלל ובבית הדין לעבודה בפרט.
לעו"ד ערן בקר ניסיון משפטי של כ-20 שנים בהצלחה בתביעות ביטוח לאומי !
בכדי לברר מהן זכויותיכם התקשרו וקבעו שיחת ייעוץ או פגישה ללא עלות וללא התחייבות 04-9001056.
פגיעה / תאונה בעבודה היא אירוע בו נפגע אדם תוך כדי ועקב עבודתו, וכן בדרכו מביתו לעבודה ובחזרתו מן העבודה לביתו.
היכולת להוכיח התרחשותה של "תאונת עבודה", ניתנת לחלוקה מלאכותית לשניים:
האחת, תאונה שעל פניה ניתן להגדירה כ"תאונת עבודה" בשל התרחשותה המיידית הנצפית לעין כל (למשל פועל יצור שנפגע בכף ידו ממכונת חיתוך).
השנייה, תאונה "קשה" להוכחה משום שהאירוע אינו ברור מאליו או שאינו נצפה או שהגורם לו אינו נחזה מיידית (גורמים שאינם נראים לעין) ויש להוכיח אירועו של אירוע חריג בעבודה, וכן את הקשר הסיבתי הרפואי בין האירוע החריג בעבודה לבין הנזק הרפואי. בין התאונות "הקשות" להוכחה, ניתן למנות תאונות / אירועים בעבודה נפוצים כגון : אירוע מוחי, אוטם שריר הלב, אירוע נפשי, סוכרת, יתר לחץ דם.
חשוב לדעת כי ישנן תאונות המתרחשות מחוץ לשעות ולמקום העבודה ויוקרו גם הן, במקרים מסויימים כ"תאונת עבודה", ובין היתר: תאונה במסגרת אירועי גיבוש לעובדים, השתלמויות, ימי ספורט וכדומה. לא כל אירוע בעבודה שמטרתו גיבוש ונופש יוכר כפעולה נלווית לעבודה, אלא צריך שתישמר הזיקה בין האירוע למקום העבודה. סממן עיקרי ומרכזי לזיקה כזו יהיה העניין שיש למעביד בקיום האירוע ובתרומתו של האירוע לחיי העבודה במפעל.
במקרה של פגיעה / תאונה בעבודה, זכאי הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת שיכיר בתאונה כ-"תאונת עבודה".
נפגע שהוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי כ"נפגע עבודה" זכאי לזכויות והטבות כלכליות המוענקות על ידי המוסד לביטוח לאומי.
בשלב הראשון, בסמוך להתרחשות הפגיעה, יש להגיש למוסד לביטוח לאומי הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לקבלת דמי פגיעה. את התביעה לדמי פגיעה יש למסור למוסד לביטוח לאומי בתוך 12 חודשים מהפגיעה ואי הכושר לעבודה. מומלץ להגיש את התביעה במועד הקרוב ביותר לפגיעה.
דמי הפגיעה נועדו לפצות את המבוטח על אובדן שכר או הכנסה עקב הפגיעה בעבודה, והם משולמים בעד פרק הזמן שלא עבד בכל עבודה ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 91 ימים, הנמנים ממחרת יום הפגיעה וזאת עד לתקרה של 1,114.38 ש"ח ליום.
לאחר ההכרה בתאונה כ"תאונת עבודה", הנפגע צפוי להיבדק ע"י וועדות רפואיות בתחומי הרפואה הרלוונטיים, שיקבעו האם נותרה לו נכות בגין התאונה ומה שיעורה. קביעה זו תשפיע על זכאותו של הנפגע לקבלת מענק כספי ו/או קצבה חודשית.
במקרים שבהם הנפגע סבור שביטוח לאומי טעה בקביעתו - למשל, לא הכיר בו כנפגע תאונת עבודה או לא פסק לו אחוזי נכות כראוי - יכול הנפגע להגיש תביעה על אי הכרה בתביעתו כנגד המוסד לביטוח לאומי או לחילופין להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים לבית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית בלבד.
בנוסף, חשוב לדעת כי לנפגע עומדות, במקרים מסויימים, זכויות נוספות כגון: תקנה 18, תקנה 15, שיקום / קצבה מיוחדת, ניידות, שירותים מיוחדים ועוד.
פניה למשרדנו לצורך ייצוגכם בהליכים מול המוסד לביטוח לאומי (ובמידת הצורך מול ביה"ד לעבודה) מבטיח כי תקבלו ליווי מקצועי ומדוייק, לאורך כל שלבי ההליך, שימקסם את סיכוייכם למיצויי מלוא זכויותיכם בצורה המיטבית.